Život

Trampova kuća iz djetinjstva i dalje bez kupca

Trampova kuća iz djetinjstva i dalje bez kupca
Foto: Paramount Realty USA | Trampova kuća iz djetinjstva i dalje bez kupca

Nakon što je predsjednik Amerike Donald Tramp riješio da promijeni adresu i umjesto Njujorka u dokumenta upiše Floridu, ponovo je oglašena prodaja njegove petosobne kuća u kojoj je proveo djetinjstvo.

Kuća je mijenjala vlasnike nekoliko puta od kada ju je četrdesetih godina prošlog vijeka sagradio presjednikov otac, Fred Tramp. Porodica je živjela tu desetak godina, a sam predsjednik tu je proveo prve četiri godine života.

Prije nego što se uselio u klasični enterijer ijBele kuće, 45. predsjednik Amerike Donald Tramp uživao je u modernom dizajnu Tramp Tauera, a prve korake u životu pravio je u kući neotudorskog stila u Njujorku. Kuća se nalazi u Kvinsu, prenosi Glas Amerike.

Fred Tramp bio je poznati njujorški graditelj. Neki od kompleksa na kojima je radio mogu se i danas vidjeti u Njujorku, a ni njegov dom nije bio izuzetak.

"Živjeli su u kući do 1950. i kada su je prodali, preselili su se u drugu kuću, koja je blizu", kaže Miša Hagani, direktor kompanije za nekretnine "Paramount realty USA".

Sada se kuća ponovo prodaje. Krajem 2016. Haganijeva agencija za nekretnine prodala ju je za million i 400 hiljada dolara i zatim preprodala za tri mjeseca za preko 2 miliona. Kuća je ponovo izašla u oglasima u februaru, ovog puta za tri miliona, ali nije našla kupca.

"Volio bih da je kupi predsjednik Tramp, čisto da prestanemo da je stalno prodajemo", ističe Hagani.

Sadašnji vlasnik kuće želi da ostane anoniman, ali vjeruje se da ona ili on nemaju nikakve veze sa predsjednikom. Kuća je prije dvije godine čak i bila iznajmljivana na Airbnb za 725 dolara na dan.

Pored interesantne istorije, gosti su ipak pisali da se vidi da je kuća stara i da ima kvarova na vodovodnim cijevima. Neki lokalci, ipak, znaju istinu o kući i šta bi mogla da znači.

"Nadam se da sve razlike mogu da se ostave po strani. Činjenica je da je on sad predsednik i ulazi u istoriju kao i svaki drugi predsjednik, tako da treba da se vodi briga o toj kući", smatra bibliotekarka Barbara Pedok.

Ni u posljednjem pokušaju, polovinom novembra, kuća nije prodata. Novog vlasnika i dalje čeka 5 soba, terasa, kamin i ogromna biblioteka sa govorima predsjednika Trampa i porodičnim fotografijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije