Život

Pratite nas na Google news

Trebinjski rekorder sa najdužim brkovima

Trebinjski rekorder sa najdužim brkovima
Foto: N.N. | Trebinjski rekorder sa najdužim brkovima
Vesna Duka

TREBINJE - Šezdesetšestogodišnji Trebinjac Simo Pupić neslužbeno ima najduže brkove u svome gradu, mada je, kako kaže, susretao starije ljude sa dužim brkovima, ali nije siguran da li su još živi.

"Iako ne znam koliko su moji brkovi dugački, jer ih nikada nisam mjerio, a i ne znam kako bih to uradio, mogu samo da kažem da trenutno većih brkova ja kod ljudi u Trebinju nisam gledao, mada mi nije ni bio cilj da se sa nekim takmičim", kaže Pupić za "Nezavisne".

Neslužbeni trebinjski rekorder nosi i neslužbeno ime Brko, kojim ga oslovljavaju oni koji ga ne znaju, ali oni koji ga znaju uz nadimak dodaju i ime Simo Brko, pa se, kako se šali ovaj dobroćudni čovjek, u svemu često izgubi njegovo prezime.

"Nosim brkove otkako, što se kaže, znam za sebe, a ovoliku dužinu nosim ima jedno šest godina, mada ih pomalo oblikujem, štucujem ih oko usana da sve skupa ne bi djelovalo neuredno", kaže ovaj brkajlija.

On cjelokupnom svojom fizionomijom neodoljivo podsjeća na pravi arhetip kršnog Hercegovca.

Oni koji ga bolje poznaju kažu da je i danas snažan i jak, što se ne može porediti sa njegovom nekadašnjom snagom, ali Simo, bez hvalisanja, skromno dodaje da se sve dešava u svoje vrijeme i da je normalno da mlad momak bude i snažan, pa je skromnost, saznajemo ponovo od drugih, još jedna vrlina ovoga stamenog Hercegovca.

Brkovi su se, kaže, u njegovoj kući odvajkada nosili, jer su oni nekada bili i obilježje pravog muškarca.

"Moj pokojni đed je nosio ovako velike brkove i oni su tada bili njegovo obilježje, ali ih je nosio i moj pokojni otac, samo su bili dosta manji, rekao bih normalni, pa sam se i ja s vremenom odlučio da pustim nešto duže", objašnjava dalje Simo za "Nezavisne".

Kaže da zasad ne misli da se brije i svoje će brkove možda nositi sve dok bude živ, ali ipak sve zavisi od okolnosti.

A kada su u pitanju svjetske brkajlije, kako su pisali mediji, Indijac po imenu Girdhar Vyas već četiri decenije pušta brkove koji su izrasli do fantastične dužine od 670 centimetara. Prije njega najduži brkovi pripadali su Ramu Singhu i bili su dugački 564 centimetara.

Da su brkajlije i dalje zanimljive i popularne, govore i takmičenja koja se održavaju svake godine, na kojima se, između ostalog, biraju najbolji brkovi i brade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije