Život

Tri načina da "ispeglate" podočnjake

Tri načina da "ispeglate" podočnjake
Foto: Ilustracija | Tri načina da "ispeglate" podočnjake

Kaže se da su oči ogledalo duše, ali kada se ujutro probudimo s natečenim područjem oko očiju ili tamnim krugovima zbog kojih djelujemo umorno i starije, naša duša i ne djeluje baš svježe i pozitivno.

Upravo su podočnjaci i natečenost područja oko očiju jedan od najčešćih problema ljepote većine žena. 

Njihovi uzroci mogu biti sve od genetske predispozicije, hormonalnih promjena, alergijskih reakcija ili smanjene cirkulacije koja se javlja s godinama, preko loše prehrane, manjka sna i stalne izloženosti stresu, pa sve do situacija poput obilnog plakanja.

Donosimo vam tri načina kako ublažiti podočnjake:

Hrana protiv podočnjaka

Za smanjenje natečenosti važno je što jedete. Izbjegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće), vitamina B12 (crveno meso, riba, jaja, mlijeko), vitamina C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće).

Ništa bez vode

Minimalno dvije litre vode dnevno potaknuće cirkulaciju i pospješiti uklanjanje štetnih tvari iz organizma, a samim time smanjiti i natečenost područja oko očiju.

Naspavajte se

Pokušajte dovoljno i kvalitetno spavati, bez prekida, jer neispavanost, umor i stres smanjuju cirkulaciju, ali i remete rad nadbubrežne žlijezde koja je odgovorna za regulaciju količine vode i minerala u organizmu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije