Život

UNIQA Osiguranje podržalo projekat "Tvoj CO2"

UNIQA Osiguranje podržalo projekat "Tvoj CO2"
Foto: Ustupljena fotografija | UNIQA Osiguranje podržalo projekat "Tvoj CO2"

Osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo ove godine uzelo je aktivno učešće u projektu "Tvoj CO2" koji se odvija u organizaciji UNDP-a, a koje podrazumijeva masovno pošumljavanje na različitim teritorijama u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog projekta jeste očuvanje životne sredine i ublažavanje klimatskih promjena, koje su već vidno prisutne u Bosni i Hercegovini, te ostavljaju značajan trag na kvalitet života stanovništva.  Pored motiva za smanjenje globalnog zagrijavanja, UNIQA Osiguranje je učešćem u ovom projektu željelo skrenuti pažnju i na benefite prirode na zdravstveno blagostanje ljudi.

Povećan trend sječe šuma donio je sa sobom mnoge negativne efekte, kao što je nekvalitetan i zagađen vazduh koji je uzrok mnogih respiratornih oboljenja, a smanjenje zelenih površina utiče i na povećanje stresa i psihičko blagostanje stanovništva.

Kao Društvo čija se misija ogleda u poboljšanju kvaliteta života pojedinaca ali i zajednice, UNIQA će se i u budućnosti sličnim ekološkim akcijama zalagati za jačanje ekološke kulture i svijesti u Bosni i Hercegovini. 

Tokom projekta, od strane UNIQA Osiguranja posađeno je 500 sadnica bijelog i crnog bora kao i hrasta kitnjaka na lokacijama Sarajeva, Mostara i Doboja, te je umanjen karbonski otisak za čak 712,5 metričkih tona CO2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije