Život

Ubice koje su proganjali duhovi žrtava

Ubice koje su proganjali duhovi žrtava
Foto: Ilustracija | Ubice koje su proganjali duhovi žrtava

Neki zločinci tvrde da su ih njihove žrtve proganjale u snovima, napadale ih, opsjedale... Neki su čak priznali zločine kako bi ih duhovi konačno ostavili na miru.

Neke ubice tvrde da nikada nisu prestali da viđaju svoje žrtve. Tvrde da su ih proganjali i da nikako nisu htjeli da ih ostave na miru. Neki su zbog toga priznali svoje zločine.

Mark Bridžer

Mark Bridžer iz Velike Britanije se opijao jedne noći 2012. godine i sjeo je u svoj automobil. Ejpril Džons (5) ušla je u njegov automobil i više je nikada nisu vidjeli. Bridžer je uhapšen idućeg dana. Priznao je da je ubio djevojčicu, ali je policiji rekao da je to bila nesreća, odnosno, da je dijete slučajno udario automobilom.

Međutim, forenzičari su u njegovoj kući našli krv i dijelove kostiju ubijene djevojčice i odbacili su Markove tvrdnje. Optužili su ga da je silovao djevojčicu, ubio je i raskomadao. Dobio je doživotnu kaznu zatvora. U zatvoru se povjerio drugom zatvoreniku. Rekao mu je da ga djevojčica proganja u snovima i da se tokom noći pojavljuje u ćeliji.

Hoze Fereira

Hoze Fereira je imao 17 godina kada je ubio Keri En Džopek (13). To se desilo 1982. godine.

Hoze je zločin priznao tek 30 godina kasnije. Rekao je policiji da ga duh djevojke proganja otkad ju je ubio. Hoze je djevojku upoznao na jednoj zabavi.

Zajedno su pušili džoint, a onda je Hoze predložio da odu u podrum. Keri se predomislila na stepenicama. Hoze je gurnuo djevojku i ona je slomila vrat. Policija nije znala ko je ubica niti je imala bilo kakvih dokaza sve dok Hoze nije sam priznao zločin.

Viktor Amevuga

Viktor Amevuga iz Gane je ubio taksistu 2013. godine. Ubrzo je postao sumnjiv, pa je pobjegao.

Međutim, Viktora je, kako je kasnije tvrdio, napao duh taksiste. Proganjao ga je, dolazio mu u snove i udarao ga dok je spavao.

Viktor noćima nije spavao i nakon što mu je to stanje postalo neizdrživo, povjerio se prijatelju koji je pozvao policiju. Amevuga je policiji priznao zločin i izrazio je žaljenje.

Džitendra Anantlal Girl

Džitendra Anantlal Giri je maltretirao ženu svoga brata Bima Šankara. Bim je bio ljut i odlučio je da ubije brata. Namamio ga je na zabavu, dao mu je alkohol i prerezao mu grlo.

Bim je sakrio mrtvo tijelo, ali je porodica primjetila da Džitendre nema i nestanak je prijavila policiji. Bim je nakon sedam dana čuo glas svoga brata.

Jedne noći je sanjao da ga brat davi. Noćima nije spavao i na kraju je porodici priznao zločin. Prijavili su ga, i policija ga je uhapsila.

Adrijan Daou

Dženifer Stjuart je ubijena sekirom 2010. godine. Policija je ubicu tražila gotovo tri godine.

Nije imala nikakvih tragova sve dok Adrijan Daou nije priznao zločin. Policija je bila sumnjičava i nije vjerovala da im govori istinu jer se neke stvari nisu poklapale sa dokazima.

Ipak, Daou je znao stvari koje je jedino ubica mogao da zna. Tvrdio je da je djevojku ubio zbog muzičke karijere. Vjerovao je da će tako postati bolji reper. Policija je na kraju utvrdila njegovu krivicu. Daou je zločin priznao jer ga je proganjao duh ubijene. Rekao je da je duha viđao nekoliko puta dnevno.

Teri Čajlds

Teri Čajlds iz Kalifornije je 1987. godine izbo na smrt djevojku Loizu Sigalu. Imala je 17 godina.

Dobio je 41 godinu zatvora. Dok je bio u zatvoru, priznao je još nekoliko ubistava. Jedna od žrtava je bila Linda En Jozovič. Nju je oteo na parkiralištu 1979. godine, tukao, davio i ubadao nožem. Njeno je tijelo sakrio.

Policiji je bila potrebna cijela decenija da nađe njene ostatke. Čajlds je policiji rekao da je zločine priznao da bi se riješio demona. Tvrdio je da ga duhovi njegovih žrtava proganjaju, da mu ulaze u ćeliju, bulje u njega i "jedu mu mozak". Rekao je da je Jozovičeva prestala da ga proganja nakon što je priznao njeno ubistvo. Nakon priznanja je dobio doživotnu kaznu zatvora, piše "List verse".

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije