Život

Učitelji savjetuju čemu da učimo djecu ako želimo da budu uspješna

Učitelji savjetuju čemu da učimo djecu ako želimo da budu uspješna
Foto: Tima Miroshnichenko/Pexels | Učitelji savjetuju čemu da učimo djecu ako želimo da budu uspješna

Svi roditelji žele da njihovo dijete bude uspješno u školi i ima što bolje ocjene. Iako se na neke stvari ne može u potpunosti uticati, učitelji su za Baby Center istakli nekoliko savjeta za roditelje.

Prema njihovom mišljenju, roditelji mogu učiniti određene stvari kako bi što uspješnije pripremili dijete za školu. Evo o kojim se stvarima radi.

Učite ga poštovanju

Učitelji savjetuju roditeljima da uče svoje dijete važnosti poštovanja rano u životu. Kako objašnjavaju, važno je poticati dijete da stavlja igračke na njihovo mjesto nakon igre, pažljivo se odnosi prema knjigama i igračkama, čeka na red te bude nježno prema životinjama. Takođe kažu da je vrlo važno razgovarati s djetetom o važnosti poštovanja druge djece u razredu. Svako ima pravo da uči, stoga ometanje nastave prekida svačiji proces učenja, dodaju.

Čitajte zajedno s njim

Učitelji savjetuju da bi roditelji trebali čitati svom djetetu i s njim svaki dan. Kako objašnjavaju, čitanje naglas i slušanje izvrsni su alati za izgradnju vokabulara i vještina razumijevanja pročitanog, što doprinosi i boljem uspjehu u školi.

Nemojte umjesto njega raditi zadaću

Roditelji bi se trebali oduprijeti porivu da svom djetetu rade domaću zadaću ili bilo kakve druge zadatke koji se tiču škole, savjetuju učitelji. Naime, dijete bi trebalo samo pokušavati, griješiti i ponovno pokušati jer će jedino tako naučiti. Osim toga, bitno je da dijete nauči biti uporno i nositi se s neuspjehom jer upravo će tako postizati dobre rezultate kasnije u životu.

(Index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije