Život

Uveli struju na groblje, a onda im stigli računi za tv pretplatu!

Uveli struju na groblje, a onda im stigli računi za tv pretplatu!
Foto: N.N. | Uveli struju na groblje, a onda im stigli računi za tv pretplatu!
N.N.

​Kad su mještani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im uz račun dobiti i televizijsku pretplatu.

Oni se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa, i kažu da "njihovi mrtvi ne bi gledali turske serije ni kad bi mogli".

Ilija Domanović, predsjednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje mještane u zahtjevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer - ko to na groblju pak gleda televiziju?

Ubeđen je da njegovog pretka, koji je sahranjen pre 274 godine, "uopšte ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u Parovima".

"Nelogično je i besmisleno da tamo gdje su mrtvi i tamo gdje nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para", priča Ilija za emisiju "Nećete verovati".

Sa njim se slažu i ostali mještani sela Lisice koji ne znaju "kako to da mora da se plaća televizijska pretplata u večnoj kući".

"U redu je da račun stiže u domaćinstva u kom se gleda televizisjki program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmiješna", kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija je u ime svih mještana upravo na lokalnom groblju iznio svoje zahtjeve.

"Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine - naglašava Ilija Domanović.

Mještani sela Lisice kažu da njihove pretke sigurno ne zanimaju turske serije, rijaliti programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mjestu nisu potrebni piplmetri jer je "gledanost sigurno mala".

(Glas zapadne Srbije)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije