Život

Pratite nas na Google news

Večernja rutina uz koju ćete dan završiti na opuštajući način

Večernja rutina uz koju ćete dan završiti na opuštajući način
Foto: N.N. | Večernja rutina uz koju ćete dan završiti na opuštajući način
N.N.

Boravak kod kuće je trenutno jedan od najvažnijih načina spriječavanja širenja virusa korona, ali može biti i prilika za nakupljanjem kilograma ili nesanicu zbog manjka trošenja energije.

Izazovno je pronaći neke nove, efektne načine relaksiranja koji će nam dopustiti da stanemo na trenutak i usmjerimo misli na pozitivne stvari.

UREDITE SVOJU SOBU

Nevjerovatno je koliki efekt na vašu produktivnost i mir može imati uredna soba. Uredna soba, uredne misli – i to je zaista tako.

Ispunite svoje zidove inspirativnim citatima, ukoliko je vaš radni sto u sobi, nastojte ga urediti baš po vašoj volji.

Policu s knjigama planski organizujte, neka je vaša posteljina uvijek složena, ormar sortiran i cipele uredno posložene.

BRINITE O SEBI

Od kreiranja DIY maski za kosu koje će biti divna uvertira u spa večer, preko nanošenja hidratantnih maski za lice, pa sve do masaže rolerom ili jednostavno opuštanje uz kupku, muziku i dobru knjigu. Svi ovi scenariji odlični su za opuštanje i učiniće čuda za vaše raspoloženje i produktivnost.

ISKLJUČITE SVE UREĐAJE

Konstantno pregledavanje vijesti i društvenih mreža može uticati na nivo vaše zabrinutosti i anksioznosti. Jako je važno ostati informisan, no možete si priuštiti neko vrijeme van te medijske buke i provesti vrijeme čitajući, slikajući i jednostavno daleko od svega digitalnog.

Ko zna, možda je ovo vrijeme idealno da se ponovo vratite sviranju gitare ili čitanju magazina.

VJEŽBA JE UVIJEK DOBRA IDEJA

Bilo da je riječ o intezivnom vježbanju ili o jednostavnom istezanju, vježba dokazano može učiniti da se opustite i usmjerite energiju na nešto pozitivno.

TOPLI NAPITCI VAŠI SU NAJBOLJI PRIJATELJI

Čaj, kafa, toplo mlijeko, kakao i drugi topli napitci predstavljaju dozu posebnog komfora koji na nas djeluje umirujuće i pomaže nam opustiti se.

MEDITIRANJE ĆE MOŽDA POSTATI VAŠ NOVI OMILJENI RITUAL

Meditacija dokazano opušta, potiče kreativnost, poboljšava pamćenje, mijenja način na koji opažamo stvari te nas potiče da budemo više prisutni u stvarnom trenutku.

Zašto bi se meditacija trebala naći na vašem rasporedu svakog dana.

OSVRNITE SE NA SVE ŠTO VAM SE DOGODILO KROZ DAN

Vaš dan sigurno se sastajao od spleta raznih emocija i događaja koji su na ovaj ili onaj način uticali na vas. Iskoristite neko vrijeme predveče kako biste se osvrnuli na te događaje u danu i pokušajte nešto naučiti iz njih, biti zahvalni na lekcijama i isplanirati svoje aktivnosti za sutra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije