Život

Zaboravila na posljednjih 40 godina svog života

Zaboravila na posljednjih 40 godina svog života
Foto: N.N. | Zaboravila na posljednjih 40 godina svog života

Pedesetšestogodišnjakinja iz Luizijane dobila je dijagnozu amnezije nakon užasne glavobolje, koja je prouzrokovala da zaboravi posljednjih 38 godina svog života. Jednog dana u oktobru prošle godine, Kim Denikola je izlazila iz lokalne crkve kada je nazvala svog muža da se požali na snažnu glavobolju i zamagljen vid. On joj je rekao da ode u hitnu, ali ju je nekoliko prijatelja pronašlo onesviještenu na parkingu crkve.

Odveli su je u bolnicu. Prva stvar koje se Denikola sjeća poslije nesreće je ležanje u bolničkom krevetu dok joj medicinska sestra postavlja pitanja na koja je navodno davala netačne odgovore. "Pitala je: 'Znate li koja je sada godina?' Ja sam rekla: 'Da, 1980', a ona je pitala: 'Možete li mi reći ko je predsjednik sada', 'Da, Ronald Regan'."

"Tada je prestala da mi postavlja pitanja", rekla je Kim Denikola. Stvari su počele izmicati kontroli kada je stranac ušao u njenu sobu i uhvatio je za ruku. Kada je vidjela suze u njegovim očima, znala je da nešto nije u redu. Taj čovjek je bio Dejvid, njen suprug, s kojim je već 17 godina, ali Denikola se ne sjeća da se ikada udavala. Posljednja stvar koje se sjeća je njen osamnaesti rođendan 1980. godine. Ničega poslije toga se ne sjeća. Ni svoje dvoje djece ni muža. Denikola se trenutno oporavlja tako što uči o svim stvarima koje je "propustila", uključujući i svakodnevne stvari kao što su računar, smartfon i plazma televizor. Takođe se pokušava pomiriti s tim da se ne sjeća smrti svojih roditelja i brata.

(THESITENEWS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije