Život

Žena bez kose i zuba tražen model

Žena bez kose i zuba tražen model
Foto: N.N. | Žena bez kose i zuba tražen model

Zbog rijetke bolesti od koje pati Melani Gajdos, ljudi su joj se rugali i izbjegavali je, ali ona svojim neobičnim izgledom privlači pažnju te postaje sve uspješniji model.

Ektodermalna displazija  tako se zove rijetka bolest od koje je u djetinjstvu oboljela Melani Gajdos. Simptomi te deformacije gena su različiti, a kod Melani se manifestovala ispadanjem zuba, noktiju, kose te deformacijom i zastojem u rastu kostiju i hrskavice. Njena vilica se uopšte nije razvila.

Kao dijete je Melani zbog svog izgleda često bila žrtva mobinga. Podvrgnula se više od 40 operacija kako bi hirurzi popravili njeno lice te je danas sve drugačije.

Melani se osjeća dobro u svojoj koži, prihvatila je sebe onakvu kakva jest, te više nema volje ići pod nož ili bilo šta mijenjati na sebi. Prije je mrzila kad ju je neko fotografisao, ali kad je studirala umjetnost, njen tadašnji dečko ju je nagovorio da pošalje svoje fotografije na adrese nekih profesionalnih fotografa. Dogodilo se to da su neki bili potpuno oduševljeni njenim jedinstvenim izgledom. Danas je Melani traženi model. Nastupala je čak i u videospotu njemačkog benda "Rammstein". Na svom Instagram profilu ima više od 100.000 pratilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije