Život

Žena sa dvije materice zatrudnila u obje (VIDEO)

Žena sa dvije materice zatrudnila u obje (VIDEO)
Foto: Screenshot/Instagram | Žena sa dvije materice zatrudnila u obje (VIDEO)

Tridesetdvogodišnja žena iz Alabame nosi dvoje djece, ali nisu blizanci.

Kelsi Hačer je rođena sa dvije materice, a sada je zatrudnila u obje.

Kelsi, koja na Instagramu piše o svom slučaju i napredovanju trudnoće, saznala je u 17. godini da ima uterus didelphys – izuzetno rijetko stanje u kom osoba ima dvije materice i pojavljuje se kod oko 0,3 procenata žena.

Tokom rutinskog ultrazvučnog pregleda u maju, majka troje djece saznala je da će roditi dvoje djece, ali da su fetusi prisutni u obje materice.

„Nismo mogli da vjerujemo. Tokom prvog ultrazvuka smo se mnogo smijali“, napisala je na Instagramu.

Iako žene sa dvije materice često imaju komplikacije tokom trudnoće, svo troje djece Hačerovih se rodilo zdravo i bez ikakvih problema.

Trudnoća u obje materice je nevjerovatno rijetka. Hačerovoj je rečeno da su šanse jedan u 50 miliona, a posljednji poznati slučaj desio se u Bangladešu 2019. godine kada je dvadesetogodišnja Arifa Sultana rodila dvoje zdrave djece u razmaku od 26 dana.

Kelsi se nada da će takođe bez problema iznijeti trudnoću i roditi dvije bebe u terminu krajem decembra. Za sada sve napreduje kako treba.

Ono što je „problematično“ jeste da će materice kontraktovati u različitim terminima, koje mogu da razdvajaju minuti, sati i dani. Kelsi i njen suprug Kejleb su svjesni da će carski rez možda biti potreban za jedan ili čak oba porođaja, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije