Život

Žene masovno dijele razloge zbog kojih ne žele da imaju djecu

Žene masovno dijele razloge zbog kojih ne žele da imaju djecu
Foto: StartupStockPhotos/Pixabay | Žene masovno dijele razloge zbog kojih ne žele da imaju djecu
Nezavisne novine

Neke žene od malih nogu znaju da žele da budu majke, druge nisu sasvim sigurne, a neke znaju, bez ikakve sumnje, da djeca jednostavno nisu za njih.

Iako još uvijek izgleda tabu reći da ne želite djecu, sve više žena odlučuje da živi bez djece.

Zvanični podaci ONS-a pokazuju da više žena nego ikada prije navršava 30 godina bez djeteta. U stvari, prema istraživanju u Velikoj Britaniji, više od polovine žena rođenih 1990. godine bilo je bez djece do svoje 30. godine – prva generacija koja je to učinila, prenosi Metro.

Naravno, postoji na desetine razloga zašto neko možda ne želi decu, a žene bez djece sastavljaju liste razloga zašto apsolutno ne žele da prolaze kroz trudnoću, porođaj ili majčinstvo.

Neki nedostaci, poput jutarnje mučnine i preeklampsije, nisu iznenađujući - u stvari, mnogi zdravstveni problemi su se našli na listama protiv trudnoće, ali drugi su bili kreativniji. Na primjer, beba bi mogla da izađe sa zubima, ne možete da jedete tokom porođaja i možete da dobijete osjećaj bola u međunožju su navedeni kao mogući razlozi da ne prođete porođaj.

Kada je u pitanju odgajanje djeteta kao najveće mane navode se: to što če vas nazvati ružnim, uvijek izgubite jednu cipelu, cinkare vas...

Troškovi odgajanja djece su takođe smatrani nesumnjivim nedostatkom majčinstva, a jedna TikTokerka je rekla da bi sa novcem koji je uštedjela mogla da provede jednu noć u najskupljem hotelu na svijetu ili da kupi suludu količinu takosa, prenosi najžena.rs.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije