Svijet životinja

Hrabri mačak otjerao medvjeda i obranio kuću

Hrabri mačak otjerao medvjeda i obranio kuću
Foto: Screenshot/TikTok | Hrabri mačak otjerao je medvjeda i obranio kuću
N.N.

Neustrašivom kanadskom mačku, koji redovno otjera pse koji se približe njegovoj kući, ni veliki medvjed koji je dolutao iz šume nije bio preveliki zalogaj.

Pokazao je to video snimak njihova susreta na prilazu kući u kanadskoj pokrajini British Columbia.

Braća Gavin i Kameron Sturok ukrcavali su prtljagu za kampovanje u automobil kad su shvatili da je pred njihovom kućom u North Vankuveru crni medvje,  a njihov dvogodišnji bengalski mačak Tajger koji korak dalje, ispričali su za Global news.

"Nisam odmah primijetio, ali moj mali mačak bio je tamo. Bio je par koraka od medvjeda, bojao sam se da će ga pojesti", rekao je Gavin. 

Gavin je pokušao udaljiti Tajgera no mačak se nije odazivao na pozive pa je Gavin počeo je snimati susret koji je objavio na TikToku.

Kameron, koji je takođe promatrao susret kazao je kako je bio zapanjen kad je vidio da se Tajger nakostriješio i krenuo prema medvjedu i u par sekundi otjerao golemu životinju.

"Vidio sam kako je mačak upravo otjerao medvjeda i nisam vjerovao", rekao je Kameron.

 

@blasterbrawls i opened the door and saw this. #bengal#bear#bearfight#bearfunny#catvsbear #northvancouver #blasterbrawls #wildcat ♬ original sound - blasterbrawls

 

(24sata)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije