Svijet životinja

Pogledajte koju pasminu najčešće kradu u Velikoj Britaniji

Pogledajte koju pasminu najčešće kradu u Velikoj Britaniji
Foto: Pexels | Pogledajte koju pasminu najčešće kradu u Velikoj Britaniji

Krađe pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu dostigle su najviši nivo u posljednjih sedam godina, a svakog dana ukrade se u prosjeku osam pasa.

Samo prošle godine vlasnicima je oteto 2.760 pasa, a prema novim podacima taj je broj porastao 16 posto od 2015. godine.

Najčešće se krade francuske buldoge, a potom Jack Russell terijere i druge male pse poput čivava i mopsa, pokazali su podaci osiguravjuće kuće za ljubimce Direct Line.

Zbog pandemije virusa korona došlo je do povećanja prodaje štenaca, a procjenjuje se da je 3,8 milionaa ljudi u tom periodu nabavilo psa. Veća potražnja, logično, dovela je do skoka cijene pasa, a francuski buldozi postali su unosna meta kriminalaca. Najviše pasa ukradeno je u Londonu, njih 422.

Mjere opreza

"Porazno je vidjeti kako se broj ukradenih pasa nastavlja povećavati širom zemlje", rekla je Madeline Pike, veterinarska tehničarka u Direct Lineu.

Vlasnicima je savjetovala da budu oprezni te da ne ostavljaju svoje ljubimce ispred trgovina ili u praznom automobilu. Budućim vlasnicima pasa poručila je da traže da vide štene s majkom kako bi se uvjerili da nije ukradeno.

"Kad je riječ o mikročipovanju, bitno je ažurirati podatke za kontakt u slučaju da vaš pas nestane", dodala je.

(Index)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije