Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Porodica postavila fontanu za ptice u dvorištu, došao piton

Porodica postavila fontanu za ptice u dvorištu, došao piton
Foto: 123rf.com/Sunshine Coast Snake Catchers 24/7 | Porodica postavila fontanu za ptice u dvorištu, došao piton
N.N.

Kada je jedna australijska porodica donijela odluku o postavljanju fontane za ptice u svom dvorištu, ovome se sigurno nisu nadali. Pomislili su kako će njihov novitet u dvorište privući razne vrste ptica te da će to biti zanimljivo za cijelu porodicu. No rezultat je ipak bio drugačiji. Kada su naredno jutro otišli provjeriti koje su ih ptičice odlučile posjetiti, šokirali su se.

U vodi su zatekli ogromnog pitona koji je zauzeo cijelu fontanu. Nazvali su organizaciju koja se bavi lovom i zaštitom zmija koje se nađu u ovakvim situacijama, a jedan njihov član uvjerio ih je da će sve biti u redu, prenosi Index.hr.

Naglasio je kako to nije ništa čudno, zmije često pronađu spas od vrućina u bazenima, kadicama i fontanama raznih ljudi, a bitno je ne dirati ih.

To im, takođe, može pomoći kada su u fazi "presvlačenja" kože. Vlasnici fontane odlučili su pustiti zmiju da uživa u hladnoj vodi, a ona je s vremenom napustila njihovo dvorište. Kažu da im ne bi smetalo da se vrati, ali na prvi pogled ih je ipak prestrašila.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije