Svijet životinja

"Tornado" šišmiša prestravio Australijance

"Tornado" šišmiša prestravio Australijance
Foto: Printscreen YouTube | "Tornado" šišmiša prestravio Australijance

Stanovnici grada Inghama prestravljeni su zbog ogromnog broja šišmiša koji su preplavili nebo. Njihov broj je dramatično porastao u posljednjih nekoliko mjeseci te je dosegao brojku od 300.000 jedinki koje žive u krošnjama stabala u blizini porodičnih kuća, osnovne škole te bolnice.

Australijski mediji pišu kako su i zaposleni u školi zabrinuti za djecu, koja se boje izaći iz učionica ili pješke hodati do škole. Naglasili su kako se na nebu stvorio "tornado" šišmiša koji je omeo slijetanje helikoptera koji je prevozio bolesnika iz jedne bolnice u drugu. Na sreću, oboljela osoba nije se borila za život, a potrebne lijekove mogla je primiti i u letu.

Vozač helikoptera bio je prisiljen da sleti puno dalje od bolnice, a pacijenta su prevezli kolima hitne pomoći. Šišmiši su tamo zaštićena vrsta pa je gotovo nemoguće pronaći rješenje za ovaj problem.

Bob Kater, lokalni političar, za medije je izjavio da je nekada dopušteno prekršiti zakone te da će lično doći s puškom kako bi ih se riješio. Jedina pozitivna stvar u ovoj priči je porast broja turista koji sa zanimanjem dolaze gledati šišmiše koji su gotovo zavladali ovim gradićem.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije