Svijet životinja

U Rusiji sahranili živog psa

U Rusiji sahranili živog psa
Foto: Facebook | Sahranili živog psa
N.N.

Jedan pas u Rusiji bio je živ zakopan, ali je uspio da izađe na površinu i pronađe pomoć.

Sedmogodišnjeg njemačkog ovčara Kirjušu su vlasnici živog sahranili, a pronašla ga je žena koja je prolazila automobilom, na sjeveru Rusije. Ona je, u prvi mah, samo prošla pored njega, ali ju je prizor iscrpljene životinje pratio, pa je morala da se vrati, kako je objasnila.

Ona je odvezla psa u najbliži azil, koji se nalazio čak 150 kilometara dalje od mjesta na kom ga je našla, a nakon što je jeo, svo vrijeme je spavao tokom vožnje.

Kada je životinja stigla u azil, odatle su počeli da objavljuju njegove fotografije. Saznali su da je iz naselja Jemva, a sami vlasnici su se javili. Kako su oni objasnili, navodno im je rečeno da je pas bolestan i zato su odlučili da ga "iz milosrđa" ubiju i sahrane.

Priznali su da su mu ubrizgali sredstvo koje je trebalo da mu okonča život, a šapa mu je još bila obrijana tamo gdje je primio, navodno smrtnosnu, injekciju. Sahranili su ga blizu auto-puta Uhta-Siktivkar, a kako su iz azila rekli, vlasnici su se izvinili jer su ga zakopali živog.

Testovi veterinara, međutim, pokazali su da životinja nema nikakvih ozbiljnih medicinskih problema i da je zdrava, osim što pati od gladi i izloženosti hladnoći.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije