Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Ubijeno 11 tigrova zbog rituala

Ubijeno 11 tigrova zbog rituala
Foto: Pixabay | Ubijeno 11 tigrova zbog rituala
Tanjug

U Indiji je uhapšeno 19 osoba u oblasti Mađa Pradeš zbog ubistva 11 tigrova od 2018. godine.

Većina uhapšenih su pripadnici plemena iz tampon zona i rezervata za divlje životinje, koji su ubijali tigrove i leoparde kako bi dijelove njihovih tijela koristili u ritualima prinošenja žrtve božanstvima, prenosi "Hindustan times".

Kako se navodi, oni su vjerovali da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života i donijeti sreću.

"Dijelovi tijela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog vjerovanja da će ih to odbraniti od uroka, poboljšati zdravlje i donijeti prosperitet", pojasnili su zvaničnici odjeljenja za divlje životinje.

Zvaničnici su otkrili da je većina velikih mački, čije su dijelove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika.

"Čim bi tigrove stresla struja, lovokradice bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube i zatim ih zakopavali", rekao je jedan od zvaničnika.

Kako je rekao, nakon što se domognu dijelova tijela, lovokradice su kontaktirale pripadnike plemena i za to naplaćivali 10.000 do 20.000 rupija.

Rituali u kojima se koriste dijelovi tijela velikih mačaka praktikuju se još u provincijama Seoni, Balaghat, Mandla i Dindori, a slične prakse zabilježene i u provincijama Betul i Raizen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije