Svijet životinja

Pratite nas na Google news

Ubijeno 11 tigrova zbog rituala

Ubijeno 11 tigrova zbog rituala
Foto: Pixabay | Ubijeno 11 tigrova zbog rituala
Tanjug

U Indiji je uhapšeno 19 osoba u oblasti Mađa Pradeš zbog ubistva 11 tigrova od 2018. godine.

Većina uhapšenih su pripadnici plemena iz tampon zona i rezervata za divlje životinje, koji su ubijali tigrove i leoparde kako bi dijelove njihovih tijela koristili u ritualima prinošenja žrtve božanstvima, prenosi "Hindustan times".

Kako se navodi, oni su vjerovali da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života i donijeti sreću.

"Dijelovi tijela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog vjerovanja da će ih to odbraniti od uroka, poboljšati zdravlje i donijeti prosperitet", pojasnili su zvaničnici odjeljenja za divlje životinje.

Zvaničnici su otkrili da je većina velikih mački, čije su dijelove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika.

"Čim bi tigrove stresla struja, lovokradice bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube i zatim ih zakopavali", rekao je jedan od zvaničnika.

Kako je rekao, nakon što se domognu dijelova tijela, lovokradice su kontaktirale pripadnike plemena i za to naplaćivali 10.000 do 20.000 rupija.

Rituali u kojima se koriste dijelovi tijela velikih mačaka praktikuju se još u provincijama Seoni, Balaghat, Mandla i Dindori, a slične prakse zabilježene i u provincijama Betul i Raizen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije