Novosti

Abarth planira sportski automobil baziran na Alfi Romeo 4C

Abarth planira sportski automobil baziran na Alfi Romeo 4C
Foto: Abarth promo | Abarth planira sportski automobil baziran na Alfi Romeo 4C

Lijepe vijesti za italijansku "škorpiju".

Abarth će materijalizovati nekadašnji plan da se stvori automobil na osnovu Alfe Romeo 4C. Ove informacije potvrdili su predstavnici pomenutog brenda, i kako je zvanično rečeno, biće stvoreno svega pet primjeraka potentnog kabrioleta.

Izgleda da je posrijedi činjenica da je Alfi ostalo viška nekoliko osnova i agregata za 4C, te da će se Abarth poslužiti tim dijelovima i stvoriti vozilo za sebe. Abarth 1000 SP, koji smo kao prototip vidjeli prošle godine, tako bi uskoro trebalo da se pojavi na sceni.

Očekuje se da će dizajn mahom biti sličan onome što smo vidjeli u konceptualnom ruhu, dok će se mehanika u potpunosti osloniti na dijelove nekadašnje Alfe Romeo 4C.

To znači da će se snaga prenositi na zadnje točkove, a da će automobil pokretati turbo punjeni agregat sa četiri redno postavljena cilindra radne zapremine 1.742 kubna centimetra. Ovaj motor je kod Alfe isporučivao 240 ks, ali ima onih koji vjeruju da bi u novom modelu ta snaga mogla biti uvećana.

Abarthu bi novitet odlično došao, jer se gama ove marke trenutno bazira isključivo na nizu performantnih varijanti Fiata 500. Inače, očekuje se i da električni Fiat 500 prođe kroz Abarth tretman, ali vjerovatno tek 2024. godine, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije