Novosti

Acura želi da iskoristi Integru za trke ukoliko Honda to odobri

Acura želi da iskoristi Integru za trke ukoliko Honda to odobri
Foto: N.N. | Acura želi da iskoristi Integru za trke ukoliko Honda to odobri
N.N.

Integra bi ponovo mogla da se nađe na trkačkim stazama, a u Acuri se nadaju da će iz matične kompanije, Honde, stići "zeleno svjetlo".

"Želimo da učestvujemo u trkama zajedno s ovim automobilom, ali možda Hondin PR i marketing tim ima drugačije ideje", rekao je potpredsjednik Acure, Džon Ikeda.

Po njemu, imperativ je da Acura u ponudi ima uzbudljivije proizvode od Honde.

"Naša vozila moraju biti zabavna za vožnju, a mi i jesmo performantna divizija Honde, tako da svakako nećemo bježati od nje, znate. Bićemo samo malo zabavniji", dodao je on.

Nije jasno u kojoj seriji će se Integra takmičiti. U SAD nema mnogo vrhunskih takmičenja u klasi turističkih automobila. Jednu mogućnost predstavlja TCR klasa u IMSA Michelin Pilot Challengeu. Prethodna generacija Civica je učestvovala u ovom šampionatu tokom 2021.

Nova integra je "liftbek" s petoro vrata, a mehaničku platformu dijeli s novom Hondom Civic, što su sjajne vijesti s aspekta voznih osobina. S popularnim hečbekom dijeli i 1,5-litarski četvorocilindarski turbomotor s 200 ks i 260 Nm. Što se mjenjača tiče, izbor dolazi u vidu šestostepene manuelne i automatske jedinice o kojoj nema bližih detalja za sada.

Nova Integra ulazi u prodaju kao model za 2023. modelnu godinu, a cijene startuju od oko 30.000 dolara.

Ikeda želi da svaki Acurin model ima Type S verziju, što sugeriše da će i Acura imati performantnu varijantu. Glasine kažu da bi u igri mogao biti 2,0-litarski turbomotor koji bi donio porast u snazi. Unapređenja na ogibljenju i kočnom sistemu bi zaokružila sportsku Type S verziju, dok nema bilo kakvih informacija o eventualnom Type R modelu.

(Vrele Gume)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije