Novosti

Alfa Romeo 33 Stradale zamišljena kao automobil za 21. vijek

Alfa Romeo 33 Stradale zamišljena kao automobil za 21. vijek
Foto: N.N. | Alfa Romeo 33 Stradale zamišljena kao automobil za 21. vijek
N.N.

Jedan od najljepših automobila kompanije Alfa Romeo, 33 Stradale, je ponovo zamišljen kao moderni sportski automobil za 21. vijek, a kreator ovih dizajnerskih skica je Patrik Piplov.

Model 33 Stradale, koji se proizvodio samo tokom 18 mjeseci krajem šezdesetih godina prošlog vijeka je, po mišljenju mnogih, jedan od najljepših automobila koji su ikada kreirani. S obzirom da je „ljepota u oku posmatrača“ i da su ukusi različiti, ne možemo da tvrdimo da je njegova interpretacija za 21. vijek, ljepša od originala, ali nama se čini da je tako.

Najočiglednija sličnost između zamišljenog automobila sa fotografija i originalnog modela jeste kod velikih farova koji dominiraju prednjim dijelom. Svjetlosne jedinice pojseduju trkama inspirisanu žutu boju i smještena su direktno iznad malih usisnika za vazduh. Uprkos „uskom“ nosu, tu je i prepoznatljiva maska (rešetka) hladnjaka kompanije Alfa Romeo.

Bočne strane „zamišljenog“ automobila su znatno drugačije od originala, s obzirom da njima dominiraju ravne linije i agresivni i naglašeni uglovi, dok su kod originala, s obzrom da su u to vrijeme bile popularne obline, linije bile znatno blaže i manje naglašene.

Jedna od bitinijih stvari koju je ovaj model zadržao sa originala jeste stakleni krov. Ne samo da on izgleda sjajno, već i čini da kabina automobila izgleda prostranije i udobnije.

Posmatrano sa zadnje strane, vidimo par svetlosnih jedinica koje su povezane tankim, horizontalno postavljenim štop svjetlom. Tu je još i spojler koji je integrisan na prtljažnik automobila, kao i veliki difuzor koji automobilu daje agresivni, a opet „seksi“ dizajn.

Naime, početkom juna, predstavnici kompanije Alfa Romeo su potvrdili da rade na razvoju novog super automobila koji će nositi oznaku 8C Coupe. Oni su naglasili da će taj automobil biti inspirisan trkačkim automobilima kompanije Alfa Romeo od dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka, te da će imati agregat montiran „na sredini“.

Ako bude izgledao bar blizu ovom zamišljenom modelu, možemo reći da će Alfa Romeo imati pravog aduta u „svojim rukama“.

Na poslednjoj fotografiji u galeriji iznad teksta nalazi se originalni Alfa Romeo 33 Stradale. Uporedite ova dva modela, pa nam u komentarima napišite koji automobil se vama više dopada i zašto?

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Uhvaćen prvi električni Porsche
Novosti

Uhvaćen prvi električni Porsche

Suzuki Jimny premijerno na sajmu
Novosti

Suzuki Jimny premijerno na sajmu

Najčitanije