Novosti

Alfa Romeo Giulia SW odbačena

Alfa Romeo Giulia SW odbačena
Alfa Romeo Giulia SW odbačena

Mnogi od nas bi se prije odlučili za Giuliju u karavanskoj verziji nego Stelvio, međutim, Alfredo Altavila, šef proizvodnje italijanske marke smatra da je zainteresovanih za karavan premalo. Iz tog razloga praktičnije verzije Giulije neće biti.

Po Altavili za karavanom nema potrebe jer se Stelvio „isto tako dobro vozi“, u šta je naravno teško povjerovati. On smatra da krosover posjeduje sve što bi privuklo one zainteresovane za karavan.

Fabricio Ćurči, šef Alfa Romeo Europe, priznao je da se razmatrala ideja o lansiranju Sportswagon verzije, i to prilično dugo, ali je na kraju odlučeno da se taj model odbaci jer se taj segment „brzo mijenja“. Drugim riječima, italijanska marka smatra da ne bi bilo dovoljno zahtjeva za karavanom da bi on opravdao troškove, posebno što je Stelvio već tu.

S druge strane, Giulijina porodica bi ipak mogla da se proširi zahvaljujući Sprint Coupe varijanti, za koju kolaju glasine da će se pojaviti u Ženevi sljedećeg mjeseca. Na nišanu će imati premijum njemačke proizvođače i modele poput Mercedesa C klase Coupe, BMW-a serije 4 i Audija A5. Giulia sa dvoje vrata će dobiti i kompletan Quadrifoglio tretman, tako da će se postaviti naspram C63, M4 i RS5.

To znači da će biti pogonjena 2,9-litarskim V6 biturbom, izvorno iz Ferrarija, sa 510 ks i 600 Nm, koji će se isporučivati na zadnje ili sve točkove.

(NN, vrelegume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije