Novosti

Alfa Romeo: "Neka se zove Brennero"

Alfa Romeo: "Neka se zove Brennero"
Foto: Pexels/Ilustracija | Alfa Romeo: "Neka se zove Brennero"

Poput modela Stelvio i Tonale, i novi SUV dobiće ime po čuvenom alpskom prevoju.

Alfa Romeo redovno objavljuje zagonetne tizere za svoj novi mali krosover, ali ovo je najnoviji koji nagovještava ime modela.

Italijanski proizvođač je na društvenim mrežama podelilo kratak snimak sa pratećim tekstom: "Možda smo to sve vrijeme znali".

Ovaj tizer se odnosi na glasine o tome da se novi SUV B segmenta zove "Brennero".

Što se tiče samog videa, on uključuje nekoliko GPS koordinata, od kojih jedna aludira na ime modela. Dok neke od GPS koordinata upućuju na muzej Arese, stazu Baloko i prevoj Stelvio, četvrta ukazuje na prevoj Brennero, prenosi B92.

Dug nešto više od 45 km, ovo je jedan od najnižih prevoja u Alpima i vodi od Stercinga/Vipitena (u Južnom Tirolu u sjevernoj Italiji) do Insbruka u Austriji. I ostali SUV modeli Alfa Romeo Tonale i Stelvio takođe su nazvani po planinskim prevojima u Alpima, tako da je bilo logično da novi član slijedi istu strategiju.

Predviđen za debi početkom 2024. godine, novi mali SUV će u suštini biti Alfa Romeo verzija modela Jeep Avenger i Fiat 600.

Ova dva modela se prvenstveno prodaju kao električni automobili, ali su takođe dostupni u verzijama sa "lakim" hibridnim, trocilindarskim benzinskim motorom.

Brennero bi trebalo da postane prvi Alfin električni automobil. Biće to prvi od nekoliko novih modela italijanskog brenda bez motora sa unutrašnjim sagorjevanjem, pošto je Stellantis već potvrdio da će Giulia i Stelvio u budućnosti biti EV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije