Novosti

Pratite nas na Google news

Alfa Romeo ostaje bez Giuliette na proljeće?

Alfa Romeo ostaje bez Giuliette na proljeće?
Foto: Alfa rome promo | Alfa Romeo ostaje bez Giuliette na proljeće?
N.N.

Italijanski proizvođač nakon 10 godina prestaće da pravi svoj kompaktni hečbek.

Vijest o okončanju proizvodnje automobila koji se izrađivao čitavu jednu deceniju objavilo je više italijanskih sajtova, ali za sada nije zvanično potvrđena u Alfa Romeo. Kako se navodi, proizvodnja Giuliette u fabrici Kazino smanjena je sa 70 na 40 automobila dnevno, zbog smanjene tražnje.

Konačno gašenje proizvodnje ovog modela oslobodiće kapacitete za neke druge automobila iz Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije, među kojima je novi SUV Maseratija, koji će zauzeti poziciju ispod modela Levante.

I dok je budućnosti Giuliette maglovita, Alfa Romeo i dalje ima probleme sa prodajom svojih automobila.

Praktično sa samo dva modela u ponudi, Alfa ne može da računa na masovniju prodaju, a ni nasljednik Giuliette za sada nije na vidiku.

Kompanija je trenutno fokusirana na serijsku verziju SUV koncepta Tonale, koja bi trebalo da bude prvi sljedeći novi model Alfa Romea.

Prema ranije iznijetim planovima, još jedan SUV, ovog puta u "B" segmentu, predviđen je za 2022. Riječ je o vozilu koje bi se na tržištu suprotstavilo premijum modelima kao što je Audi Q2.

Alfa Romeo Giulietta lansirana je 2010. godine, a do sada je pretrpjela dva redizajna, kao i malo "osvježenje" 2019. Ipak, dalja usavršavanja nisu moguća jer je riječ o zastarjelom modelu koncipiranom prije više od jedne decenije, u eri kada se generacije automobila u prosjeku smjenjuju na svakih šest godina.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije