Novosti

Alfa još uvek nije rasprodala Giuliettu

Alfa još uvek nije rasprodala Giuliettu
Foto: Alfa Romeo promo | Alfa još uvek nije rasprodala Giuliettu

Pregledom prodajnih podataka za tržište EU uočili smo pravi kuriozitet u vezi sa italijanskom markom.

Već godinu dana Alfa proizvodi samo dva modela i to dvojac iz D segmenta Giulia/Stelvio. Giulietta je penzionisana 22. decembra 2020. godine, i od tada se ne vrši montaža tog vozila.

No, godinu dana kasnije, u prodajnim izvještajima Alfe Romeo i dalje stoji podataka da prodaju ovaj hečbek. Riječ je o proizvedenim automobilima koji nisu uspjeli da nađu kupce. Tako je Giulietta u novembru prodata u 46 primjeraka, dok je od početka godine do potrošača stiglo 3.029 automobila.

Još jedan zanimljivost vezana za brend iz Milana jeste činjenica da je Giulietta koja se ne proizvodi već duže od godinu dana imala malo slabiju prodaju od Giulije. Vjerovali ili ne, ali italijanska limuzina upisala je samo 5.554 registracije u periodu od januara do novembra ove godine.

Kako stvari stoje, sasvim je moguće da će Giulietta biti u prodaji i sljedeće godine, iako Alfa navodno već radi na stvaranju nove generacije ovog modela. Inače, ove godine je najprodavaniji automobil italijanske marke u EU Stelvi sa 14.922 registracije uz 2 odsto slabiji rezultat nego lani, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije