Novosti

Amerikanci ostaju bez još jednog Fiatovog modela

Amerikanci ostaju bez još jednog Fiatovog modela
Foto: Fiat promo | Amerikanci ostaju bez još jednog Fiatovog modela

Fiat 500X biće povučen sa severnoameričkog tržišta.

Na Salonu automobila u Los Anđelesu, Fiat je najavio da će dovesti električni 500e u Sjevernu Ameriku 2024. godine, ne pominjući uopšte krosover 500X koji je trenutno jedini model italijanskog brenda dostupan kupcima u SAD.   Sada smo saznali da će potkompaktni krosover biti povučen iz SAD na kraju životnog ciklusa trenutne generacije, uprkos činjenici da će Evropa dobiti novu.   Ovu vijest je potvrdio izvršni direktor Fiata, Olivije Fransoa. Govoreći za Motor Trend o budućnosti Fiata 500X, Fransoa je jasno rekao da ga neće zamijeniti kada jednom prestane da se proizvodi, ne ostavljajući prostora za spekulacije.

Inače, spekuliše se da će sljedeća generacija modela 500X stići u Evropu do 2025. godine sa elektrifikovanim pogonima, više tehnologije, novom mehaničkom platformom i većim spoljnim dimenzijama, koje će ga uvesti u segment kompaktnog SUV-a.

Iako bi prelazak u viši segment mogao da ga učini privlačnijim američkim kupcima, Fiat je odlučio da novi 500X ne ponudi u SAD.

Nije poznato do kada će tačno aktuelni model biti ukinut na američkom tržištu, ali pretpostavljamo da neće još dugo opstati.

Fransoa je takođe otkrio da će električni Fiat 500e u 2024. biti jedini model italijanskog brenda u SAD, za razliku od Evrope koja će dobiti bogatiju ponudu EV malih i kompaktnih modela.

"Imamo jasan plan da ne nudimo ništa (u SAD) osim modela 500", kazao je on priznajući da je "to jedini model Fiata koji ljudi (u SAD) vole".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije