Novosti

Ares Design planira da kreira sopstvenu verziju modela Ferrari 250 GTO

Ares Design planira da kreira sopstvenu verziju modela Ferrari 250 GTO
Foto: motor1.com | Ares Design planira da kreira sopstvenu verziju modela Ferrari 250 GTO

Ares Design, proizvođač karoserija za automobile iz Modene na čijem se čelu nalazi bivši izvršni direktor kompanije Lotus, Deni Bahar, planira da kreira modernu inkarnaciju legendarnog Ferrari 250 GTO!

Ove vijesti je prenio magazin „Robb Report“ koji je došao do zvaničnih render fotografija modela koje su nacrtane za jedan privatan događaj.

Naime, ako ovaj projekat dobije „zeleno svjetlo“, Ares Design će konstruisati samo 10 primjeraka. Cijena će biti oko milion evra, a u to spada i Ferrari F12 ili 812 Superfast koji će biti donor automobili.

To znači da će „ponovo rođeni“ 250 GTO posjedovati atmosferski V12 agregat koji će razviati ili 730 ili 789 konjskih snaga, u zavisnosti od toga koji od dva gore navedena modela će poslužiti kao donor.

Ipak, ovaj potez kompanije Ares Design bi mogao da izazove brojne kritike od strane pravih ljubitelja i kolekcionara modela italijanskog proizvođača iz Maranela, s obzirom da je Ferrari 250 GTO jedan od najpoznatijih automobila sa oznakom „propinjućeg konja“ ikada.

Štaviše, ovaj model trenutno drži prvo mjesto kao najskuplji automobil na svijetu. Naime, nedavno je Dejvid MekNil platio 70 miliona dolara za jedan od originalnih 36 primjeraka ovog modela, dok je drugi primjerak postao najskuplje prodat automobil na nekoj aukciji, za cifru 48,4 miliona dolara.

„Želimo da napravimo malu seriju ovog automobila“, rekao je izvršni direktor kompanije Ares, Deni Behar. On je dodao i da bi prvi automobil mogao biti gotov za 12 mjeseci, te da je po njegovom mišljenju 250 GTO jedan od najboljih automobila ikada kreiranih, te da predstavlja „sveti gral“ automobilske industrije.

On je naveo i da će slušati mišljenje ljudi, te da će svakako uzeti u obzir i stav onih koji smatraju da je neke automobile jednostavno najbolje ne konstruisati ponovo.

Bahar je naveo da su render fotografije (skice) još uvijek u fazi razvoja, te da još uvijek nije utvrđeno kako će tačno, ako dobije zeleno svjetlo, izgledati moderni 250 GTO. Bahar je naveo da je riječ o modernoj reinterpretaciji, a ne o kopiji, te da bi taj automobil pokazao ljudima širom svijeta šta dizajneri te kompanije mogu sve da urade.  

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije