Novosti

Pratite nas na Google news

Aston Martin DB11: Najljepši blindirani automobil

Aston Martin DB11: Najljepši blindirani automobil
Foto: N.N. | Najljepši blindirani automobil ikada
N.N.

Armirani automobili su danas neka sasvim druga dimenzija prevoza, u poređenju sa onim što su nekada bili.

Oni su lijepi, uglađeni i elegantni, daleko od onih robusnih i glomaznih modela, za koje se nekada iz aviona vidjelo da prevoze nekoga "važnog", ko se osjeća ugroženo na ulicama, kada je okružen običnim smrtnicima ili strijepi za svoj život.

Maybach je definitivno jedan od armiranih automobila koji luksuz i bezbjednost prenose na sasvim novi nivo, ali sada dobija konkurenciju, koju neće tek tako savladati.

Njemački luksuzni proizvođač armiranih automobila, Trasco Bremen, kreirao je prvi armirani Aston Martin DB11. Listovan na online tržnici JamesEdition, armirana verzija grand tourer modela visokih performansi Aston Martin brenda, unaprijeđen je tako da sada u sebi inkorporira novu Trasco Q Line, kao A-KIP (anti-kidnapping) koncept.

A-KIP koncept dizajniran je da zaštiti putnike automobila upotrebom samo i isključivo sertifikovanih materijala, kao što je balistički čelik kombinovan sa kompozitnim materijalima, koji su ugrađeni unutar vrata, uz balističko staklo sa sertifikatom četrvtog nivoa. Trasco za konstrukciju jednog ovakvog automobila traži od četiri do šest mjeseci vremena.

Sav armirani materijal dodat DB11 modelu je ekstremno lagan i teži samo sto pedeset kilograma, tako da je ukupna kilaža vozila nepromijenjena. Ovo značajno pomaže očuvanju performansi ovog modela, njegovoj vozačkoj dinamici i komforu prilikom vožnje.

A-KIP koncept poseduje tehniku armiranja koja je razvijena na taj način da ostaje neprimjetna u potpunosti, ne remeteći tako predivne linije i dizajn automobila. Armirani Aston Martin DB11 pokreće 5.2 litarski twin-turbocharged V 12 motor koji proizvodi 600 konjskih snaga.

U eksterijeru, on je ulepšan uglađenom crnom bojom, dok je vozačka kabina dobila kontrastno braon odijelo.

Cijena prvog i jedinog armiranog DB11 modela dostupna je samo na upit.

(NN/luxlife.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije