Novosti

Aston Martin Vanquish se vraća u proizvodnju?

Aston Martin Vanquish se vraća u proizvodnju?
Foto: Ilustracija | Aston Martin Vanquish se vraća u proizvodnju?

Aston Martin Vanquish je po mnogima najbolji model koji je kompanija iz Gaydona izbacila u posljednjih nekoliko decenija, a sada će se vjerovatno vratiti u proizvodnju.

U pripremama za inicijalnu javnu ponudu dionica Aston Martin je izdao i prospekt s informacijama za potencijalne investitore, a u njemu se može naći nekoliko zaista zanimljivih informacija. Tako smo saznali da će prvi SUV model u istoriji marke pokretati AMG-ov V8 twin-turbo motor.

Ipak, puno zanimljivija informacija od DBX-a koji malo kasni, nalazi se nešto dalje u debeloj knjizi od 321 stranice. Tako možemo da saznamo da je Aston još u junu prodao dokumentaciju i alate za proizvodnju Vanquisha druge generacije, zajedno s 18-mjesečnom uslugom konsultacija. I za taj posao je dobio 20 miliona GBP.

Mnogi pretpostavljaju da kupac dolazi iz Evrope, i to iz područja ekskluzivnog tjuninga gdje se postavljaju granice po pitanju luksuza i cijene. Ako nam trebaju konkretna imena, prvi u nizu svakako je Mansory kome bi to bio logičan nastavak poslovne priče.

Podsjetimo, Vanquish je u ponudi bio do ove godine kada ga je zamijenio DBS Superleggera. V12 dragulj, aluminijumska osnova, ugljenična vlakna i bezvremenski dizajn su mu osigurali važno mjesto u istoriji.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije