Novosti

Aston Martin zaštitio ime Valhalla

Aston Martin zaštitio ime Valhalla
Foto: N.N. | Aston Martin zaštitio ime Valhalla

Osim modela Valkyrie, Aston Martin radi na još nekoliko super automobila, a najnoviji zahtjev za patent koji je britanski proizvođač podnio nam sugeriše kako bi se jadan od njih mogao zvati.

Naime, ako je vjerovati informacijama koje je prenio magazine “AutoGuide”, britanski proizvođač automobila je podnio zahtjev ta zakonsku zaštitu imena Valhalla koje će koristiti za svoje "putničke i trkačke automobile, i dijelove za njih". Iako ne znamo koji će se tačno automobil tako zvati, spekuliše se da je reč o najavljenom "baby" Valkyrie modelu.

To bi svakako imalo smisla. Naime, Aston Martin ima dugu tradiciju imenovanja svojih modela imenima koja počinju na slovo V (Vantage, Vanquish i Valkyrie), kao i modela iz prošlosti poput Vulcan i Virage, a znamo i da će se najavljeni krosover zvati Varekai. Takođe, neki od kabriolet modela te kompanije nose ime Volante.

S druge strane, u nordijskoj mitologiji, ime Valhalla je blisko povezano sa imenom Valkyrie. Naime, Valhalla je svijet na koji Valkyrie odnose duše ratnika palih u borbi.

Izgleda da je nordijska mitologija danas postala jako aktuelna, s obzirom da je Koenigsegg naveo da će njihov sljedeći model biti nazvan Ragnarok. To nekako ima više smisla s obzirom da je korišćenje imena iz nordijske mitologije nekako bliže povezano sa kompanijama čija su sjedišta u Skandinaviji.

Ipak, iako Ragnarok možda zvuči kul i postalo je popularno nakon trećeg nastavka filmske franšize Tor, ono zapravo označava bitku na kraju univerzuma koju gube nordijski bogovi.

U svakom slučaju, model za koji se očekuje da će nositi ime Aston Martin Valhalla će u gami kompanije biti pozicioniran ispod modela Valkyrie. Valhalla će biti super automobil, ali će više biti u rangu sa modelima poput McLaren Senna, a ne sa modelima kao što su Mercedes-AMG One i Bugatti Chiron.

Osim tog modela, britanski proizvođač automobila radi in a modelu koji će biti konkurent automobilima kao što su: Ferrari 488, Lamborghini Huracan i McLaren 720S.

(NN/vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije