Novosti

Audi A6 Allroad Quattro uslikan prilikom testiranja

Audi A6 Allroad Quattro uslikan prilikom testiranja
Foto: Carscoops | Audi A6 Allroad Quattro uslikan prilikom testiranja

Audi polako privodi kraju radove na novoj generaciji modela A6 Allroad Quattro, popularnoj „nabudženoj“ verziji modela A6 Avant.

Od kada smo poslednji put videli špijunske fotografije na kojima je ovaj model, on je odbacio veliki dio kamuflaže, te su prekriveni ostali samo dijelovi kao što su branici, pragovi i slično.

Novi A6 Allroad će takođe imati i novu prednju masku (rešetku) hladnjaka sa šest vertikalnih „šipki“, kako bi se razlikovao od svojih „rođaka“ i naravno, kako bi izgledao agresivnije.

Quattro pogon na svim točkovima će na njemu biti standard, a vjerovatno će biti dostupni i nekoliko modova vožnje koji su specifični za vožnju po nepristupačnijim terenima, što je zapravo i jedna od glavnih vrlina koje krase model A6 Allroad. Kao i predthodne generacije, i novi model će se prodavati sa jednim benzinskim i sa jednim dizel agregatom koje se nalaze i u standarnoj verziji modela A6.

Iako još uvijek ništa nije zvanično potvrđeno, pretpostavlja se da će to biti trolitarski TFSI V6 agregat koji razvija 355 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta, kao i trolitarski TDI V6 agregat koji razvija 228 konjske snage.

Šasija će biti opremljena adaptivnim vazdušnim vješanjem zahvaljujući kome će vozač imati mogućnost da podigne ili da spusti automobil bliže tlu, u zavisnosti od okruženja po kojem se on vozi.

Kao i kod regularnog A6 sa šestocilindričnim agregatima, sve pogonske opcije za model A6 Allroad će imati i „blago“ hibridnu tehnologiju, zahvaljujući kojoj će biti smanjena emisija štetnih gasova, ali i potrošnja goriva.

Očekuje se da nova generacija modela Audi A6 Allroad Quattro bude predstavljena krajem ove godine.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije