Novosti

Audi A6 i A7 od sada sa novim četvorocilindarskim dizel agregatom

Audi A6 i A7 od sada sa novim četvorocilindarskim dizel agregatom
Foto: N.N. | Audi A6 i A7 od sada sa novim četvorocilindarskim dizel agregatom

Audi A6 u sedan i karavan varijanti, kao i Audi A7 Sportback od sada će u Evropi biti dostupni i sa novim dvolitarskim TDI dizel agregatom.

Naime, ovaj novi agregat će biti dostupan na modelima sa oznakom Sport i S Line, a on razvija 201 konjsku snagu (150kW) i povezan je sa sedmostepenim S tronic automatskim menjačem.

Modeli sa ovim agregatom će nositi oznaku 40 TDI i imaće pogon samo na prednje točkove. Međutim, očekuje se da krajem ove godine proizvođač iz Ingloštata omogući da kao opcija bude dostupan i Quattro pogon na svim točkovima.

Zahvaljujući novom agregatu Audi A6 će iz mjesta do 100 km/h ubrzavati za 8,1 sekundu, dok će modeli A6 Avant (karavan) i A7 Sportback biti sporiji za dvije desetinke. Maksimalna brzina je za A6 Avant ograničena na 240 km/h, dok je za A6 i A7 Sportback ona ograničena na 245 km/h.

Audi tvrdi da A6 sedan i A7 Sportback u kombinovanom režimu prosječno troše 4,5 litara na sto pređenih kilometara i da emituju 117 g/km, odnosno 122 g/km ugljenikovog dioksida. Kada je riječ o Audiju A6 Avant 40 TDI, prema fabričkim podacima njegova prosječna potrošnja iznosi 4,7 l/100 km, a CO2 emisija 124 g/km.

Poput ostalih verzija Audija A6 i A7 najnovije generacije, i 40 TDI ima „blago“ hibridni pogon, odnosno njegov agregat radi u kombinaciji sa alternatorom-starterom pokretanim remenom (BAS), koji predstavlja osnovu 48 voltnog električnog sistema. Ova tehnologija "blagog hibrida” omogućava automobilu krstarenje sa ugašenim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ovi modeli su opremljeni i infotejnment sistemom sa ekranom dijagonale 8,8 inča (kao opcija je dostupan i ekran veličine 10,1 inča sa MMI navigacijom), a tu je i Audi Virtuelni kokpit. Enterijer može biti presvučen kožom ili alkantarom.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije