Novosti

Audi E-Tron debituje 17. septembra

Audi E-Tron debituje 17. septembra
Foto: Audi | Audi E-Tron debituje 17. septembra

Audi je prije nekoliko dana i zvanično objavio vijest da će model E-Tron zvanično biti predstavljen na specijalnom događaju u San Francisku, 17. septembra.

Na datum premijere, predstavnici kompanije Audi će objaviti i sve detalje o svom novom potpuno električnom automobilu, a među tim detaljima će biti i cijena. U saopštenju kompanije se navodi i da će klijenti moći da naruče svoj primjerak, a cijena rezervacije je 1.000 dolara. Naravno, pri preuzimanju modela, ta suma će biti refundirana.

Takođe se navodi da "jednom kada klijenti rezervišu svoj model, moći će da prate njegov status preko interneta, a moći će i da se informišu kod lokalnog ovlašćenog dilera". Kao što smo već napomenuli, sve druge informacije će zvanično biti objavljene 17. septembra u San Francisku.

Osim što je i zvanično najavio datum premijere, proizvođač automobila iz Ingloštata je na internet pustio tizer fotografiju modela E-Tron. Međutim, na toj tizer fotografiji gotovo da ništa ne možemo vidjeti, ali je na Sajmu automobila u Ženevi predstavljen prototip ovog električnog modela.

Prototip je imao formu krosover modela sa širokom maskom iz jednog dijela, malim usisnicima za vazduh i upečatljivim farovima, a i klirens je bio relativno mali.

Od tada smo saznali da će novi krosover kompanije Audi imati koeficijent otpora vazduha od samo 0,28, te da će biti prvi serijski model koji će imati "virtuelne" retrovizore (riječ je o retrovizorima koji su u suštini kamere sa kojih se slika prenosi unutar automobila na OLED ekrane montirane na panelima vrata.

Takođe znamo i da će E-Tron imati dva elektromotora i baterije kapaciteta 95 kilovat-sati.

Prvi modeli u prodajnim salonima se očekuju krajem ove ili početkom sljedeće godine.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije