Novosti

Audi Q6 E-Tron je "blizu proizvodnje"

Audi Q6 E-Tron je "blizu proizvodnje"
Foto: New Cars Technology/Youtube | Audi Q6 E-Tron je "blizu proizvodnje"

Audi Q6 E-Tron je sada u formi "blizu proizvodnje", prema saopštenju iz njemačke kompanije.

Na zvaničnim slikama je prikazan prototip tokom testova u Sjevernoj Evropi, ali kamuflaža i dalje krije detalje njegovog stajlinga.

Audi će, takođe, ponuditi Sportback varijantu Q6 E-Trona, koja će dobiti zadnji dio nalik kupeu za kupce koji preferiraju uglađeniji izgled.

Zvaničnih slika unutrašnjosti još nema, ali neki raniji špijunski snimci otkrivaju da postoje veliki ekrani za instrument tablu i infotainment displeje.

Q6 E-Tron se bazira na arhitekturi Premium Platform Electric, koja je takođe osnova za budući Porsche Macan EV. Tehnologija uključuje električni sistem od 800 volti, a pominje se domet koji sa jednim punjenjem iznosi 600 km.

Specifikacije pogonskog sklopa još nisu dostupne, ali se očekuje da će biti više različitih verzija. Takođe, trebalo bi da se nudi i RS varijanta visokih performansi sa oko 600 konjskih snaga.

Audi nije saopštio kada će tačno Q6 E-Tron zvanično debitovati, mada će se to najvjerovatnije desiti prije kraja ove godine. Nije poznato da li se standardna verzija i Sportback biti prikazani u isto vrijeme, ali se zna da će se praviti u Ingolštatu u Njemačkoj, navodi Autoblog.rs.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije