Novosti

Audi i SAIC dodatno jačaju partnerstvo

Audi i SAIC dodatno jačaju partnerstvo
Foto: Pixnio | Audi i SAIC dodatno jačaju partnerstvo

Audi dalje intenzivira saradnju sa SAIC-om i SAIC-om Volkswagen u sporazumu o saradnji. Audi i SAIC su odlučili da zajednički razviju nove modele napravljene na platformi specifičnoj za Kinu pod nazivom "Advanced Digitized Platform" za sljedeće generacije premijum inteligentnih, povezanih vozila (ICV).

Saradnja počinje sa tri BEV modela koji pokrivaju B i C segmente kako bi brzo ušli na dinamično i brzo rastuće tržište električnih vozila u Kini.

Zajednički razvijeni proizvodi će imati Audijev poseban DNK, sa svojim jasnim jezikom dizajna, vrhunskim iskustvom u vožnji, najvišim standardima kvaliteta i najnovijom EV tehnologijom, izgrađenom na zajednički razvijenoj platformi, nazvanoj "Advanced Digitized Platform".

Saradnja će dodatno proširiti Audijev BEV portfolio u Kini i ubrzati Audijevu transformaciju na najvećem tržištu na svijetu. Prva tri BEV modela pokrivaće B i C segmente, što će podići Audijevu ponudu u Kini na novi nivo. Ovaj model saradnje omogućava Audiju da značajno smanji vrijeme izlaska na tržište za više od 30 odsto, sa prvim modelom koji stiže na tržište već 2025. godine.

Osnovan je zajednički projektni tim sa Ferminom Soneirom iz Audija kao izvršnim direktorom. Soneira, bivši šef linije proizvoda za električne modele od A do C segmenta u Audi AG, donosi 25 godina opsežnog iskustva u okviru Volkswagen Grupe kako bi upravljao partnerstvom.

Sa vrhunskim proizvodima i prilagođenim ekosistemom razvijenim za grupe kineskih kupaca koji su upoznati sa tehnologijom, Audi dopunjava "Vorsprung durch Technik" i shodno tome gradi na svojim već jakim temeljima za svoj budući rast na najvećem i najbrže rastućem tržištu električnih vozila na svijetu, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije