Novosti

Audi mijenja dizajn: Praviće modele koji se razlikuju

Audi mijenja dizajn: Praviće modele koji se razlikuju
Foto: Ilustracija | Audi mijenja dizajn: Praviće modele koji se razlikuju

Čelnici kompanije Audi su najavili da će se njihov dizajnerski pravac polako kretati u drugom smjeru, u kojem će se njihovi modeli razlikovati jedan od drugog.

U posljednjih nekoliko godina, različita vozila ove kompanije su imala veoma sličan dizajn, odnosno, jedan model je bio nalik drugom, a ponekad su čak bili i gotovo identični. Međutim, čelnici njemačkog proizvođača automobila su otkrili da će se to polako mijenjati i da će njihova vozila postepeno dobijati sopstveni identitet.

Šef kompanije Audi, Rupert Stadler, je izjavio da je kompanija koristila dizajnerski pravac u kome modeli nalikuju jedan drugom prije svega da bi njihovi automobili bili prepoznatljivi na novim i rastućim tržištima kao što je Kina. On je dodao da sada kada je Audi prepoznatljiv i u Kini, kompanija može promijeniti svoju filozofiju i može početi da pravi automobile koji će imati različiti dizajn.

Nešto slično je rekao i šef dizajna kompanije, Mark Lihte, koji je naglasio da bi različit dizajn trebalo da vozila učini još atraktivnijim. On je takođe naglasio da kompanija sada ima prostor da uvede različitost u svojim modelima, te da, budući da se svi automobili koji su danas na tržištu proizvode minimum šest godina, ne bi bilo loše da svaki model dobije svoj identitet.

Lihte je takođe dodao da će ugradnja električnih pogonskih sistema omogućiti dizajnerima da imaju veću slobodu, i da će moći da kreiraju autentična vozila.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije