Novosti

Audi neće zaboraviti ljubitelje superbrzih karavana

Audi neće zaboraviti ljubitelje superbrzih karavana
Foto: Ilustracija | Audi neće zaboraviti ljubitelje superbrzih karavana

​U Audiju nemaju ništa protiv crossovera/SUV-ova s oznakom RS, ali će pored njih i dalje praviti svoje karavanske quattro ikone koje se kriju iza oznaka RS4 i RS6.

Na pitanje o budućnosti Audijevih karavanskih modela RS4 Avant i RS6 Avant prvi čovjek odjeljenja Audi Sport Oliver Hoffman rekao je da oba modela (bez obzira na popularnost slično koncipiranih crossovera i SUV-ova) imaju osiguranu budućnost, jer još uvijek ima više nego dovoljno kupaca koji Audijeve legendarne superbrze karavane stavljaju ispred modela s podignutim karoserijama.

I dok je Audi RS4 Avant (450 KS, 280 km/h) u aktuelnoj ponudi sportskog odeljenja ingolstadske automobilske kompanije, Hoffman kaže da će i najnovije izdanje Audija A6 (nakon nedavno predstavljene verzije S6) u dogledno vrijeme dobiti "specijalku" s oznakom RS6 Avant.

Podsjećanja radi, posljednji RS6 Avant (čija proizvodnja je prestala prošle godine) pokretao je 4,0 litarski V8 biturbo motor koji je u kombinaciji s paketom Performance nudio 605 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je bilo dovoljno da Audijev praktični "trkač" od 0 do 100 km/h stigne za 3,7 sekundi i razvije 305 km/h.

(Motor1. com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije