Novosti

Audi predstavio novi A6 Allroad

Audi predstavio novi A6 Allroad
Foto: N.N. | Audi predstavio novi A6 Allroad

Godinu dana nakon premijere najnovije generacije limuzine A6, njemački proizvođač zaokružuje ponudu ovog modela njegovom Allroad verzijom.

Audi nastavlja tradiciju proizvodnje “kros” verzije modela A6 karavan koju je započeo još 1999. godine prvom generacijom ovog automobila.

Novi A6 Allroad suprotstaviće se na tržištu modelima kao što su Mercedes E-klase All-Terrain ili Volvo V90 Cross Country.

Audi je saopštio da je nova generacija ovog automobila opremljena adaptivnim sistemom oslanjanja, sa podesivim odstojanjem od tla, u zavisnosti od izabranog režima vožnje i brzina vozila.

Kada su izabrani modovi Auto i Comfort, “klirens” je 139 mm, dok je u maksimalno povišenom položaju Allroad viši za još 45 mm.

Pri brzinama većim od 120 km/h, automobil se automatski spušta za 15 mm. U Offroad režimu vožnje, koji se koristi na neasfaltiranim putevima, brzina je ograničena na 80 km/h, a karoserija se automatski podiže za dodatnih 30 mm.

Novi A6 Allroad opremljen je i sistemom za kontrolisano spuštanje niz strme terene. Brzina se automatski limitira na 30 km/h, a ovo ograničenje može da bude i niže, po želji vozača.

U ponudi su tri pogonske opcije 3.0 TDI V6 motora. Bazična verzija raspolaže sa 231 ks (170 KW) i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Srednja varijanta je dizelaš sa 286 ks (210 kW) i 620 Nm, a u vrhu se nalazi A6 Allroad Quattro 55 TDI sa 350 “konja” (257 kW) i 700 Nm. Najsnažniji model 0-100 km/h ubrzava za 5,2 s.

Sve tri verzije su opremljene takozvanim “blagim” hibridnim pogonom, dok se snaga prenosi na sva 4 točka putem 8-brzinskog Tiptronic automatika i quattro pogona.

Audi A6 Allroad u evopske prodajne salone stiže do kraja meseca, a preporučena maloprodajna cijena startuje od 61.500 evra.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije