Novosti

Audi predstavlja 2020 R8 decennium

Audi predstavlja 2020 R8 decennium
Foto: N.N. | Audi predstavlja 2020 R8 decennium

Ako vam je znanje latinskog negde pobjeglo, decennium u prevodu znači decenija, što je ujedno i vremenski period tokom kog Audi proizvodi predivne R8 modele.

Pogon u novom R8 je Volkswagenov čudesni 5.2 litarski V10 motor, koji je, sa svojim unutrašnjim sagorjevanjem sila sa kojom se treba obračunati.

Motor je evoluirao premiještanjem i direktnom injekcijom iz 5.0 litarskog V10 motora, koji je bio srce 2004 Lamborghini Gallardo modela, u čudo sa 602 konjske snage.

2020 R8 Decennium dobio je iste eksterijerne detalje kao i svi ostali modeli iz ove serije, uključujući opcioni karbonski anti-roll bar, 30 ponija više na modelu ulaznog opsega i nove opcije po pitanju boja.

 Nomenklatura vrhunskog dela asortimana prilagođena je i promenjena iz V10 Plus u V10 Performance, dok Decennium to koristi kao svoju tačku polaska. Za dodatnih 19.095 dolara, dobićete i brojna unaprijeđenja sa estetskog stanovišta, koja će dodatno akcentovati već odvažne stilske izbore.

Ukupno, 222 kupea će biti proizvedeno, a biće originalno ofarbano Mythos Black bojom, koja će u kombinaciji sa mat bronzanim točkovima od 20 inča i bronzanim elementima ispod staklenog poklopca motora zaista dođi do izražaja.

 Oznake ovog modela će biti zatamnjene, zajedno sa detaljima ispod tela automobila. Karbon će biti vidljiv na brojnim njegovim sekcijama, kao što su spojler, stranice i kućišta retrovizora.

Ukupna cijena ovog modela će biti 215.000 dolara. Ko voli, a sigurni smo da takvih ima mnogo, nek izvoli.

(NN/luxlife.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije