Novosti

Audi predstavlja osvježenu R8 verziju za sljedeću godinu

Audi predstavlja osvježenu R8 verziju za sljedeću godinu
Foto: N.N. | Audi predstavlja osvježenu R8 verziju za sljedeću godinu

Druga generacija Audi R8 superautomobila dobila je osvježenje u sred svog proizvodnog ciklusa za narednu godinu, koje nije namijenjeno samo estetskim, već i motornim unapređenjima, zajedno sa poboljšanjem cjelokupne mehanike…

Počevši od promena koje su urađene na dizajnu, 2019 Audi R8 izgleda bolje nego ikada. Novi prednji dio inspirisan je R8 LMS GT3 i R8 LMS GT4 trkačkim automobilima nemačkog brenda. Šasijom dominira veća, ugaona rešetka koja ima tri ulaza na vrhu, koji nas asociraju odmah na one koje smo vidjeli na modelu Quattro.

Novi oštriji prednji spliter, zajedno sa tankim farovima, daju ovom superautomobilu ljutiti izraz lica, koji definitivno savršeno akcentuje njegov inače minimalistički izgled. Zadnji difuzor je takođe porastao, pa se sada obmotava oko daleko glomaznijih ovalnih cijevi. Pored toga, tu su i novi točkovi od 20 inča, sa više opcija po pitanju boja, uključujući Kemora Gray i Ascari Blue.

V10 motor od 5.2 litra sa unutrašnjim sagorijevanjem, tjuniran je tako da proizvodi više snage, kako u standardnim tako i u vrhunskim varijantama ovog opsega. Bazni R8 V10 sada ima 562 bhp, što jeo ko 29 bhp više u odnosu na prethodnu verziju.

Kako kažu iz Audi brenda, kupe ubrzava do stotke za samo 3.4 sekunde, dok nešto teži Spyder model čini isto za desetinku više. Za 2019.godinu, V10 Plus je preimenovan u V10 Performance, a ujedno dobija i 10 konjskih snaga više od prethodne verzije.

Kupe model od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 3.1 sekundu, dok je kabrio ponovo za desetinku sporiji. Vješanje i pogon na svim točkovima su unaprijeđeni dodatnim senzorima i parametrima. U prodaji, novi R8 će se naći početkom sljedeće godine na našem kontinentu.

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije