Novosti

Audi više ne nudi dizel automobile u Nizozemskoj

Audi više ne nudi dizel automobile u Nizozemskoj
Foto: Pexels | Audi više ne nudi dizel automobile u Nizozemskoj

TDI modeli Audija su prošlost u Holandiji. Ne, nije u pitanju prvoaprilska šala, mada bismo mi to iskreno voljeli, brend sa četiri prstena odlučio je da je vrijeme da na pomenutom tržištu svoje napore usmjeri ka drugim vozilima.

Holanđani će i dalje imati priliku da kupe SUS varijante Audijevih vozila, jer nastavljaju da nude automobile sa benzinskim i hibridnim pogonskim sklopovima. Ujedno, stanovnici ove zemlje su do sada pokazivali ogromno interesovanje za elektrifikaciju, te je jasno da će Audi pokušati da preusmjeri potencijalne kupce ka baterijskim vozilima.

Sa ovim potezom njemačkog proizvođača može se reći da je došao i početak kraja. Do nedavno se Audi nije mogao zamisliti bez TDI pogonskih jedinica, a danas ih se ova marka svojevoljno odriče.

Inače, Audi je već stopirao dalji razvoj SUS agregata, ali je dobra vijest da će nekolicina nadolazećih modela i dalje imati pravo i na benzinske i na dizel motore. Takav je slučaj i sa idućom generacijom modela A4 koji će ipak koristiti i TDI blok(ove).

Stručnjaci upućuju da će Audi polako eliminisati dizelaše iz ponude tamo gdje je to moguće. Očekuje se da poslije Holandije do toga u skandinavskim zemljama, a onda korak po korak i u ostatku Starog kontinenta.

(AutoRepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije