Novosti

Audi zaustavio proizvodnju većeg broja vozila

Audi zaustavio proizvodnju većeg broja vozila
Foto: webandi/Pixabay | Audi zaustavio proizvodnju većeg broja vozila

Njemačka marka obustavila je montažu većeg broja vozila, zbog sukoba u Ukrajini i nedostatka dijelova.

Kako prenosi Automobilwoche Audijeve proizvodne linije mirovaće sve do početka aprila, a biće pogođeno nekoliko izuzetno bitnih modela za ovaj brend.

Tako će biti pauzirano stvaranje sledećih automobila: A4, A5, A6, A7, TT, Q7, Q8, kao i Q4 e-tron. Prema informacijama iz njemačkih medija, bavarski proizvođač već je upozorio dilere da će isporuke primjeraka navedenih četvorotočkaša biti daleko duže nego što to je planirano.

Ističe se da će proizvodnja modela A4, A5, A6 i A7 otpočeti u prvoj ili drugoj nedjelji narednog mjeseca, dok će rad na ostalim vozilima vratiti se u normalu sredinom aprila.

Ipak, nekolicina vozila ostala je manje-više netaknuta sukobom u Ukrajini.

Kod Audija to su A1, A3, Q2 e-tron, Q5 i A8. Razlog za nastavak proizvodnje pomenutih automobila bez problema jeste činjenica da kablovi za te modele ne dolaze iz Ukrajine, već iz drugih evropskih zemalja, te lanac snabdijevanja u suštini nije naročito ugrožen.

Audi je još ranije obustavio proces naručivanja plug-in hibridnih automobila, sve zbog nedostatka vitalnih komponenti za proizvodnju istih.

O svemu ovome smo pisali djelimično i ranije, uz opasku da smo juče izvjestili o ponovnom pokretanju proizvodnje električnog ožičenja u dvije fabrike Leonija u Ukrajini, doduše u ograničenom obimu.

(autorepublika)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije