Novosti

AvtoVAZ započeo proizvodnju obnovljene Lade 4x4

AvtoVAZ započeo proizvodnju obnovljene Lade 4x4
Foto: N.N. | AvtoVAZ započeo proizvodnju obnovljene Lade 4x4

Najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ započeo je proizvodnju čuvenog terenca Lada 4x4 sa obnovljenim enterijerom.

Kako prenose ruski mediji, kompanija je 18. novembra počela predserijsku proizvodnju, izbacujući dnevno šest restilizovanih vozila, dok će od 27. novembra u potpunosti preći na proizvodnju terenaca sa novim salonom.

Prodaja automobila sa promenjenom instrument tablom, centralnom konzolom, plafonom, novom formom sjedišta, kao i zadnjom klupom sa udobnim naslonima za glavu, poboljšanim elektronski regulisanim grejanjem, antenom na krovu i drugim novinama, počeće u decembru ili januaru iduće godine. Kao i do sada vozilo će biti opremljeno sa 1,7 litarskim atmosferskim motorom od 83 konjske snage uparenim sa petobrzinskim menjačem.

Ranije je bilo riječi o tome da bi Lada 4x4 mogla da dobije platformu alijanse Reno Nisan za automobile srednje veličine CMFB-LS. Kako je direktor AvtoVAZ-a Nikola Mor isticao, kompanija nastoji da sačuva vrhunske terenske karakteristike čuvenog vozila.

Očigledno je da radimo na nasljedniku postojećeg modela Lada 4x4, razmatramo moguću sinergiju sa alijansom Reno-Nisan, uključujući eventualno korišćenje zajedničke platforme, rekli su iz Avtovaza.

Lada 4x4 i dalje je izuzetno popularni model na ruskom tržištu automobila i jedan od pet najprodavanijih krosovera. U prvih deset mjeseci ove godine prodato je 26325 primeraka, što je tri odsto manje nego u istom periodu lane, ali je to Russia Beyond

(PCPress/Russia Beyond)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije