Novosti

BMW Skytop: Vizija novog pravca dizajna po ukusu fanova

BMW Skytop: Vizija novog pravca dizajna po ukusu fanova
Foto: Screenshot/You Tube | BMW Skytop: Vizija novog pravca dizajna po ukusu fanova

BMW je najavio da će na predstojećoj manifestaciji konkurs elegancije Villa d'Este predstaviti novi koncept Skytop, ali je prvi snimak ovog automobila osvanuo na društvenim mrežama nekoliko dana ranije.

Bavarski proizvođač je snimak vrlo brzo povukao, ali duh je pušten iz boce, pa smo već sada u prilici da uživamo u dizajnu novog automobila, navodi b92.

O konceptu Skytop se ne zna mnogo, a spekuliše se da bi mogao biti baziran na mehaničkoj osnovi BMW-a Serije 8.

Ono što je vidi već na prvi pogled je da njemački proizvođač i dalje traži dobitnu kombinaciju kada je reč u dizajnu spoljašnjosti.

Ovog puta, čini se da je načinjen korak unazad i da je spoljašnjost nešto konzervativnije oblikovana, što će svakako obradovati one fanove BMW-a koje najnovija dizajnerska riješenja nisu oduševila.

 

Skytop ima agresivan, izrazito sportski izgled sa tankim prednjim i zadnjim svjetlima, elegantnom bočnom linijom i znatno diskretnijom prednjom maskom u odnosu na novije modele bavarskog proizvođača.

Pretpostavlja se da se ispod haube nalazi V8 motor, a za sada nije poznato da li će iz koncepta biti izveden serijski model.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije