Novosti

BMW Touring Coupe u ograničenoj seriji?

BMW Touring Coupe u ograničenoj seriji?
Foto: Youtube/Printscreen | BMW Touring Coupe u ograničenoj seriji?

BMW je i ove godine pripremio nešto posebno za Villa d’Este Concorso d’Eleganza, svojevrsni Sajam automobilske ljepote. Ime mu je Concept Touring Coupe, a radi se o preradi Z4, nakon koje je roadster postao vrlo atraktivni coupe.

BMW-ov shooting brake će mnoge podsjetiti na Z3 M Coupe, automobil koji i danas ima poseban status. Osim dizajna, nema drugih iznenađenja. Baza je Z4 M40i, što u prevodu znači da ga pokreće redni šestocilindarski benzinac.

Osim novog krova, automobil je dobio unikatne naplatke od 20 inča naprijed i broj veće pozadi. Blage izmjene su napravljene na "bubrezima", a za odgovarajući utisak luksuza se pobrinula italijanska kuća Poltrona Frau, koja je dvobojnom kožom presvukla kabinu.

I sada ono najzanimljivije - BMW-ov šef dizajna Adrian van Hooydonk ostavlja opciju proizvodnje otvorenom, navodi Index.hr.

"Concept Touring Coupe je trenutno jedinstven, unikat. I nema konkretnih planova za puštanje u proizvodnju. Ali dogovorili smo se prije 'isplovljavanja' prema jezeru Komo da ćemo, ako bude dovoljno interesa, to razmotriti. To bi mogla da bude vrlo mala serija, možda pedesetak automobila", rekao je van Hooydonk.

(Autoblog.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije