Novosti

BMW X8: Samo spekulacije ili ipak nešto više od glasina?

BMW X8: Samo spekulacije ili ipak nešto više od glasina?
Foto: Ilustracija | BMW X8: Samo spekulacije ili ipak nešto više od glasina?

BMW ima svog predstavnika u gotovo svakom SUV/krosover segmentu, ali uvijek ima prostora za još neki novi model.

Godinu koja je na izmaku BMW je obilježio brojnim premijerama novih modela, među kojima je i X7. Ovaj veliki SUV, projektovan kao rival Mercedesa GLS, predstavljen je u oktobru, a u prodajne salone stiže 2019.

I dok se prašina oko BMW-a X7 još nije slegla, u medijima se već piše od mogućem novom modelu – X8.

BMW je već registrovao oznaku "X8" što samo po sebi ne mora da znači da je novi model već u pripremi, ali nagovještava da u bavarskom proizvođaču razmišljaju o jednom takvom vozilu.

BMW Blog, međutim, tvrdi da je model X8 dobio “zeleno svjetlo” od čelnika kompanije i da čak ima i fabričku kodnu oznaku, G09. Isti izvor navodi da bi novi SUV mogao stigne već 2020. godine i da možda neće biti kupe-krosover, kao ostali "parni" krosoveri (X6, X4...).

Umjesto toga, BMW X8 mogao bi da bude luksuznija verzija X7 sa 4 zasebna sjedišta (2+2), dok treći red, koji je u ponudi BMW-a X7, vjerovatno ne bi bio dostupan kao opcija.

Pošto bi akcenat bio na dodatnom komforu i luksuzu, kupci bi mogli da biraju između brojnih opcija završne obrade enterijera, dodatne opreme i tehnologija, pa bi X8 bio najskuplji BMW-ov model u ponudi i mogući konkurent najavljenom Mercedes-Maybachu GLS.

S obzirom da je Rolls-Royce takođe u vlasništvu Bavaraca, BMW X8 bi se, barem po cijeni, smjestio između X7 i Rolls-Royce SUV modela Cullinan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije