Novosti

BMW poslao poruku: Koristite žmigavce

BMW poslao poruku: Koristite žmigavce
Foto: BMW Promo | BMW poslao poruku: Koristite migavce

Vozači BMW-a nisu baš na nekom glasu kao oni koji voze po pravilima. Sada je tu tezu donekle raspirio i sam BMW obrativši se svojim poklonicima.

Vozačima BMW-a se pripisuje da voze agresivno, često krše pravila i ne mare za ostale učesnike u saobraćaju. Vole naglo da ubrzaju i promijene traku, a u svojim manevrima gotovo nikad ne koriste pokazivače smjera.

Američka filjala BMW-a je zato odlučila da se obrati svojim poklonicima. BMW im se putem Twittera obratio porukom da koriste žmigavce pa je objava ubrzo dobila preko 14 hiljada lajkova, navodi Index.hr.

Bilo je tu brojnih komentara, a u sve se aktivno uključio i BMW rekavši: „Znamo da su vozači BMW-a najbolji, ali put može da bude nepredvidivo mjesto.“

U nastavku svoje objave BMW naglašava da su njihovi automobili upravo po pitanju bezbjednosti bogato opremljeni te posjeduju brojne sisteme vezane uz promjene smjera kretanja vozila, kao što su upozorenje za nenamjernu promjenu trake, upozorenje za umor vozača, sistem izbjegavanja u urbanim uslovima i sl.

Neki su se pravili da ni ne znaju gdje su pokazivači smjera, nekima je to apsolutno nepotrebno jer voze BMW, a postoje i oni koji su u šali rekli da je potrebno da se automatizuju ako ih zaista treba koristiti.

Nakon dugo vremena BMW se našalio na svoj račun, a BMW-ovi fanovi su šalu odlično prihvatili. Ipak, tema je kudikamo ozbiljnija, a šale bi trebalo ostaviti za neke bezazlenije teme poput rivalstva s Audijem po kojima je BMW itekako poznat.

Kako se aktiviraju pokazivači smjera putem poluge na lijevoj strani volana objašnjava BMW-ov video u nastavku.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije