Novosti

BMW "preskače" Detroit

BMW "preskače" Detroit
Foto: Ilustracija | BMW "preskače" Detroit

Međunarodni Sajam automobila u Detroitu je, nakon što je Mercedes objavio da će preskočiti sljedeću godinu, izgubio još jednog ključnog izlagača. Riječ je o kompaniji BMW.

Naime, kompanija BMW je pustila saopštenje za javnost u kojem, između ostalog, stoji: "BMW grupa je odlučila da se povuče sa narednog Sajma automobila u Detroitu. Ova odluka je donijeta zato što BMW grupa planira da svoju pažnju usmjeri ka razvoju alternativnih platformi na koje će biti bazirani naši budući automobili".

U saopštenju se navodi i da je cilj kompanije da ideje i planovi koji se tiču mobilnosti u budućnosti budu najbolji mogući, odnosno, da budu što je bliže moguće savršenstvu, a to iziskuje puno vremena i rada. Prema tome, fokus je sa detroitskog sajma preusmjeren ka tim ciljevima.

Naime, ova odluka BMW-a je ozbiljan udarac jednom od najvažnijih sajmova automobila u Sjevernoj Americi. Prije par mjeseci, i Mercedes je doneo istu ovu odluku, te organizatorima sajma svakako neće biti lako.

Organizatori tog sajma pokušavaju da zaustave egzodus, te čak razmatraju odluku da održavanje izložbe pomjere za oktobar. Time bi, međutim, Sajam automobila u Detroitu bio nakon sajma u Frankfurtu i Parizu.

Glasanje za tu odluku bi trebalo da bude održano tokom sljedećeg mjeseca, a ako odluka bude usvojena, termin održavanja Sajma automobila u Detroitu će biti promijenjen od 2020. godine.

(vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije