Novosti

Bentley Bentayga u novom ruhu od ugljenikovih vlakana

Bentley Bentayga u novom ruhu od ugljenikovih vlakana
Foto: Promo | Bentley Bentayga u novom ruhu od ugljenikovih vlakana

Gigantske felne od 24 inča su takođe dostupne, ako kupac “zaista” želi da se ističe.

Ako potražite slike ili sinonime za riječ bogatstvo ili luksuz, velike su šanse da će se negdje pojaviti i terenac kompanije Bently pod nazivom Bentayga. Tjunerska kompanija DMC je uspjela da ovaj super luksuzni automobil učini još ljepšim, tako što ga je obkla u novo ruho izrađeno od ugljenikovih vlakana. Naime, još uvijek nema zvaničnih podataka o tome koliko je težak ovaj restilizovani automobil, ali svaki kilogram manje će puno značiti, pogotovo ako se uzme u obzir da fabrička verzija sa W12 motorom teži nevjerovatnih 2,440 kilograma. Verzija sa dizel motorom i sedam sjedišta je još teža i ima čak 2,538 kilograma.

Svrha dijelova izrađenih od ugljenikovih vlakana jeste prvenstveno da ovom automobilu daju još impozantniju figuru. Na prednjem dijelu se nalazi nova usna spojlera koja stvara utisak da je automobil još širi, dok su novi dijelovi oko usisnika za vazduh tu jednostavno da mame uzdahe. Novi retrovizori i elementi oko otvora za vazduh sa strane su takođe vidljivi, dok je najviše promjena pretrpio zadnji dio automobila, na kom se sada nalazi spojler na krovu i difuzor sa novim oblikom.

Ljudi iz DMC kompanije kažu da Bentayga sada izgleda kao super automobil. Naime, W12 motor više ne proizvodi standardnih 600 konjskih snaga i i obrtni momenat od 900 Nm, već je naštelovan tako da sada proizvodi 705 konjskih snaga i obrtni momenat od 1,055 Nm. Ne postoje zvanični podaci o tome koliko je vremena porebno ovom automobilu da ubrza do 100 km/h , ali je i standardna verzija veoma brza za svoju veličinu i težinu.

Standardnom Bentayga modelu je potrebno svega 4,1 sekunda da dođe do brzine od 96 km/h. DMC kompanija je ipak otkrila da je maksimalna brzina sada nešto veća i iznosi 310 km/h.

Kao šlag na torti, kupcima su dostupne i ogromne aluminijumske felne od 24 inča, naravno po nešto većoj cijeni.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije