Novosti

Besplatna kontrola vozila uoči početka zimske sezone

Besplatna kontrola vozila uoči početka zimske sezone
Foto: N.N. | Besplatna kontrola vozila uoči početka zimske sezone

BANJALUKA - U 33 lokalne zajednice širom Srpske od ponedjeljka, 4. novembra, do 29. novembra preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019" realizovaće Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske i auto-moto društva.

Kampanja će početi u krugu Auto-moto društva "Krajina" u Banjaluci, saopšteno je iz AMS-a.

"Cilj je povećanje bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima", navodi se u saopštenju.

Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu moći da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja guma, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i opremu koja mora da se nalazi u vozilu.

Vozačima će biti podijeljeno 5.000 brošura sa objašnjenjima i instrukcijama o načinu vožnje u zimskim uslovima i pripremi vozila za zimske uslove koji su zajednički izradili AMS, Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radnici preduzeća "Optima grupa" će vozačima dijeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla.

Kampanju će podržati Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i kompanija "Optima grupa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije